311823079_648714130048990_544778602962625635_n

Бучим ДООЕЛ Радовиш ја зајакнува својата посветеност за раст на заедницата со најновата поддршка за инфраструктурен развој на општина Конче

ДПТУ Бучим ДООЕЛ Радовиш со својата најнова иницијатива во Конче ја продолжува својата заложба за одржлив развој на заедницата. Минатата година компанијата започна слична иницијатива во градот Радовиш, а овој нов проект е втор од ваков вид. Со донација од 10.000 м3 тампон од дробен камен, во вредност од приближно 40.000 евра, Бучим обезбедува витална поддршка за локалните инфраструктурни проекти.

Тампонот ќе се користи за подобрување на локалните улици, подобрување на пристапот до домовите и подобрување на комуникацијата и поврзувањето меѓу населените места. Посветеноста на рудникот Бучим за одржлив развој на заедницата се рефлектира во оваа донација, која позитивно ќе влијае на животите на жителите во областа.

Во Бучим се стремиме да бидеме одговорни корпоративни граѓани и горди сме што позитивно влијаеме на заедниците во кои работиме“, рече Олег Чусовитон, генерален директор на Бучим ДООЕЛ Радовиш. „Нашата донација на тампон е опиплив израз на нашата посветеност за одржлив развој на заедницата и сме горди што ги поддржуваме општините во нивните напори за подобрување на локалната инфраструктура”.

Оваа нова иницијатива од Бучим се надоврзува на тековната посветеност на компанијата за општествена одговорност, одржливост и развој на заедницата. Со донирање на дробен камен – тампон оза локални инфраструктурни проекти, рудникот Бучим ја демонстрира својата посветеност на растот и развојот на заедницата.

Comments are closed.