Creative Fellowship 30

НЕ ЈА ПРОПУШТАЈТЕ ВАШАТА ШАНСА ДА СТАНЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ТАНЧЕР

Иницијативата @creative.fellowship (CFI), едукативна активност, која се спроведува во Северна Македонија од 2017 година во соработка со рудникотБучим Радовиш, како дел од глобалната програма за млади таленти, овој пат нуди помош за македонскиот кандидат, кој што ќе биде  поканет на аудиција во Ballettakademie der Wiener Staatsoper.

Оваа еднократна помош ќе биде обезбедена за еден апликант, официјално поканет од Ballettakademie der Wiener Staatsoper да учествува на аудицијата на 12 март 2023 година во Виена и ќе покрие авионски билет во економска класа Скопје – Виена – Скопје , едно ноќевање во хотел со две ѕвезди како и личен асистент за време на посетата. Аудицијата на Ballettakademie der Wiener Staatsoper е само со покани.

За да се квалификуваат за оваа возбудлива можност, кандидатите треба да се на возраст од 17 до 20 години и да имаат професионално танцувачко образование со фокус на класичниот балет. За да бидат поканети на аудицијата, кандидатите требада го испратат своето CV, фотографија и видео линк од нивниот перформанс , класично и современо соло до г-дин Калум Хести, балет мајстор на Jugendkompanie во Callum.Hastie @wiener-staatsoper.at најдоцна до 24 февруари 2023 година.

Jugendkompanie of Ballettakademie der Wiener Staatsoper обезбедува сеопфатна програма за обука на своите членови, давајќи им најмногу две сезони за да ги усовршат своите вештини и да стекнат драгоцено сценско искуство во тесна соработка со Wiener Staatsballett. Танчерите добиваат дополнителна обука, индивидуално тренирање и редовни можности за настап во продукциите на Винер Штатсбалет. Како член на Jugendkompanie, студентот ќе добие паушален надоместок од 650,00 евра месечно за покривање на трошоците.

За да аплицира за CFI, избраниот кандидат треба да го испрати своето/нејзиното барање со доказ за официјална покана за аудиција од Ballettakademie der Wiener Staatsoper на info@creativefellowship.org Апликациите ќе се разгледуваат на база по прв дојден – прв услужен.

Не ја пропуштајте оваа прилика која се случува еднаш во животот да се тестирате за договор за обука на една од водечките светски балетски академии. Прикажете го вашиот талент, добијте врвна обука и стекнете драгоцено сценско искуство на Ballettakademie der Wiener Staatsoper.

Иницијативата Creative Fellowship (CFI) се води во соработка со рудникот Бучим Радовиш со поддршка на Solway Investment Group. Програмата го подобрува развојот на основните животни вештини и компетенции кои ја поттикнуваат креативноста, како и го стимулираат квалитетот, иновативноста и препознавањето на работата на младите луѓе. Стипендијата ги поддржува овие млади луѓе во остварувањето на нивниот креативен потенцијал, а со тоа придонесува за подобрување на квалитетот на животот во локланите зедници.

Comments are closed.